Tuoreet, itsetehdyt sämpylät on meidän perheen arkiherkkua ja yleensä ne katoavatkin parempiin suihin alta aikayksikön. Sämpylät on nopeita ja helppoja tehdä, joten niitä tulee pyöriteltyä useamman kerran kuukaudessa. Tässä on yksi suosikkireseptini, jolla sämpylät onnistuvat aina :)
VEHNÄSÄMPYLÄT
Ainekset:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Valmistusohjeet:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri ja suola.
2. Alusta taikinaksi jauhoilla ja lisää alustuksen loppuvaiheessa öljyä ja jauhoja vuorotellen.
3. Anna taikinan kohota peitettynä kulhossa noin 30 minuuttia.
4. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa kumpikin tanko yhdeksään osaan. Nosta palat uunipellille.
5. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä noin 15 minuuttia.
6. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
-Marika-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti