maanantai 8. toukokuuta 2023

Mango-valkosuklaajuustokakku

Siskon pojan ristiäisiin tuli tällä kertaa leivottua mango-valkosuklaajuustokakku 😁

Mango-valkosuklaajuustokakku

Pohja:

  • 250 g Divestive keksejä
  • 100 g voita

Valkosuklaatäyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 145 g valkosuklaata
  • 4 liivatelehteä
  • 3 rkl vettä

Mangokiille:

  • 3 prk mangososetta (esim. Piltti)
  • 3 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä

Koristelu:

  • Sokerihelmiä

 

Ohje: 

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja suojaa reunat tarvittaessa leivinpaperisoiroilla. Murskaa keksit esimerkiksi isossa minigrip-pussissa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä valmis seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Mausta sokerilla.
  4. Sulata valkosuklaa kulhossa esimerkiksi vesihauteessa. 
  5. Sekoita sulatettu suklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 4 kpl liivatteita ja lisää myös tämä em. seokseen. Levitä täyte vuokaan keksimurupohjan päälle, tasoita pinta ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.
  6. Kaada mangososeet purkeista kulhoon. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 3 kpl liivatteita. Kaada liivateseos ohuena nauhana soseen sekaan, sekoita hyvin ja kaada seos varovasti kakun päälle. 
  7. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku vuoasta, käytä apuna veistä tai pientä palettilastaa. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.
  9. Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi sokerihelmillä.
 

-Marika-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti