Siskon pojan ristiäisiin tuli tällä kertaa leivottua mango-valkosuklaajuustokakku 😁
Mango-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
- 250 g Divestive keksejä
- 100 g voita
Valkosuklaatäyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 145 g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- 3 rkl vettä
Mangokiille:
- 3 prk mangososetta (esim. Piltti)
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Koristelu:
- Sokerihelmiä
Ohje:
- Pingota
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja suojaa reunat
tarvittaessa leivinpaperisoiroilla. Murskaa
keksit esimerkiksi isossa minigrip-pussissa. Sulata voi ja sekoita
keksimurujen sekaan. Levitä valmis seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka
jääkaappiin.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Mausta sokerilla.
- Sulata valkosuklaa kulhossa esimerkiksi vesihauteessa.
- Sekoita sulatettu suklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 4 kpl liivatteita ja lisää myös tämä em. seokseen. Levitä täyte vuokaan keksimurupohjan päälle, tasoita pinta ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.
- Kaada mangososeet purkeista kulhoon. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 3 kpl liivatteita. Kaada liivateseos ohuena nauhana soseen sekaan, sekoita hyvin ja kaada seos varovasti kakun päälle.
- Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta, käytä apuna veistä tai pientä palettilastaa. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.
- Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi sokerihelmillä.
-Marika-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti