Sain juustokakkutilauksen veljeltäni, kummityttöni 3-vuotissynttäreille. Toiveena oli jotain suklaista, mutta silti raikasta, joten päädyin mielessäni valkosuklaajuustokakkuun ja mustikkakuorrutukseen. Pelkkää mustikkaista pilttiä en ainakaan meidän lähikaupasta löytänyt, joten käytin päällisen tekoon kuningatarsosetta, jossa on mustikan lisäksi vadelmaa 😊
Valkosuklaajuustokakku kuningatarkuorrutuksella
Pohja:
- 250 g Divestive keksejä
- 100 g voita
Valkosuklaatäyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 145 g valkosuklaata
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Kuningatarkuorrute:
- 3 prk kuningatarsosetta (esim. Piltti)
- 3 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Koristelu:
- Pensasmustikoita
Ohje:
- Pingota
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja suojaa reunat
tarvittaessa leivinpaperisoiroilla. Murskaa
keksit esimerkiksi isossa minigrip-pussissa. Sulata voi ja sekoita
keksimurujen sekaan. Levitä valmis seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka
jääkaappiin.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Mausta sokerilla.
- Sulata valkosuklaa kulhossa esimerkiksi vesihauteessa.
- Sekoita sulatettu suklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 4 kpl liivatteita ja lisää myös tämä em. seokseen. Levitä täyte vuokaan keksimurupohjan päälle, tasoita pinta ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.
- Kaada kuningatarsoseet purkeista kulhoon. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 3 kpl liivatteita. Kaada liivateseos ohuena nauhana soseen sekaan, sekoita hyvin ja kaada seos varovasti kakun päälle.
- Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta, käytä apuna veistä tai pientä palettilastaa. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.
- Koristele kakku ennen tarjoilua tuoreilla mustikoilla.
-Marika-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti