Tänään juhlittiin omalla porukalla meidän esikoisen 17-vuotissynttäreitä. Juhlapöytään halusin tehdä tämmöisen
suklaaöveri-juustokakun. Lopputulos oli onnistuneen makea ja kakku
katosikin parempiin suihin yllättävän nopealla aikataululla 😅
Kolmen suklaan juustokakku
Pohja:
- 250 g Divestive keksejä
- 100 g voita
Tummasuklaatäyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 145 g tummaa suklaata
- 1 rasia vanilja tuorejuustoa
- 2 liivatetta
- 1 rkl vettä
Maitosuklaatäyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 145 g maitosuklaata
- 1 rasia vanilja tuorejuustoa
- 2 liivatetta
- 1 rkl vettä
Valkosuklaatäyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 145 g valkosuklaata
- 1 rasia vanilja tuorejuustoa
- 2 liivatetta
- 1 rkl vettä
Kuorrute:
- 1 dl kuohukermaa
- 145 g tummaa suklaata
Koristelu:
- Monenmoista suklaata oma maun mukaan 😋
Ohje:
- Pingota
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja suojaa reunat
tarvittaessa leivinpaperisoiroilla. Murskaa
keksit esimerkiksi isossa minigrip-pussissa. Sulata voi ja sekoita
keksimurujen sekaan. Levitä valmis seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka
jääkaappiin.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuustot. Jaa seos kolmeen eri kulhoon.
- Sulata tumma suklaa, maitosuklaa ja valkosuklaa erillisissä kulhoissa esimerkiksi vesihauteessa.
- Sekoita sulatettu tumma suklaa yhteen kulhoon kerma-tuorejuustoseosta. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 2 kpl liivatetta ja lisää myös tämä em. seokseen. Levitä täyte vuokaan keksimurupohjan päälle, tasoita pinta ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet seuraavan kerroksen täytteen.
- Valmista maitosuklaatäyte samaan tapaan kuin tummasuklaatäyte. Levitä täyte vuokaan tummasuklaatäytteen päälle, tasoita pinta ja nosta pakastimeen siksi aikaa, kun teet viimeisen täytekerroksen.
- Valmista valkosuklaatäyte edellisten kerrosten tapaan. Levitä täyte vuokaan maitosuklaatäytteen päälle, tasoita pinta, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta, käytä apuna veistä tai pientä palettilastaa. Jos reunoihin jää epätasaisuutta, saat tasoitettua ne kuumalla veitsellä.
- Valmista kuorrutus kaatamalla kerma pieneen kattilaan. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Pilko suklaa kerman sekaan ja anna suklaan sulaa rauhassa välillä sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun keskelle ja levitä veitsen avulla kohti reunoja. Anna kuorrutteen valua reunoja pitkin alas haluamallasi tyylillä.
- Koristele kakku heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen, jotta koristeet kiinnittyvät kakun pintaan.
-Marika-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti